Praktisch / Voor wie?

Mijn praktijk is een eenmanspraktijk.. Dat betekent dat een intake, behandeling en eventueel psychologisch onderzoek plaatsvindt bij mij. Ik ben verbonden met collega’s met wie ik een gebouw deel (Mindstream therapie) en neem deel aan intervisie-groepen. De praktijk bestaat inmiddels vanaf 2015. Aanvankelijk was deze gevestigd in Neerbeek, sinds 2018 in Sittard.

Ik ben lid van de Landelijke Vereniging voor Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten (LVVP). Dat betekent dat ik gebruik maak van hun faciliteiten (o.a. klachtenregeling) en hun kwaliteitsnormen. Meer informatie over de LVVP kunt u vinden via onderstaande link.

Info over de LVVP voor cliënten

Welke doelgroep?

Ik richt me in de eerste plaats op volwassenen en adolescenten. Klachten kunnen zich op verschillende manier uiten; de meeste mensen melden zich met stemmings- of angstklachten of moeilijkheden met hun karakter/persoonlijkheid; of een combinatie van deze. Gezien ik vanuit een psychoanalytisch oogpunt naar klachten kijk, zijn klachten symptomen, uitingen, die ook weer in verband gebracht kunnen met zelfbeeld, karakter, hechtingsrelaties of identiteit.  Klachten komen ergens vandaan en worden nog onvoldoende begrepen. Sommige mensen ervaren problemen in alle levensgebieden, anderen enkel binnen intieme relaties of bijvoorbeeld alleen op hun werk.

In een enkel geval is het niet verstandig u te laten behandelen in een vrijgevestigde eenmanspraktijk.  U moet dan denken aan terugkerende suïcidaliteit, verslavingsproblematiek, geriatrie en ernstige lichamelijke klachten die van invloed zijn op uw hulpvraag, Eigenlijk zijn deze bijkomende problemen allemaal dingen die een psychotherapeutische verandering op veilige wijze binnen de eenmanspraktijk in de weg staan. Daarnaast vragen ze om specifieke kennis van andere specialisten. Mocht u zich van te voren herkennen in een van deze categorieën, dan is het belangrijk hier open over te zijn bij een eventuele aanmelding bij uw huisarts, zodat hij/zij samen met u kan kijken of u wel of niet behandelbaar bent binnen een vrijgevestigde praktijk. De huisarts kan uiteraard altijd voor overleg contact met mij opnemen.

 

Meer informatie over werkwijze 

Andere vragen?

Dit is in een notendop wat ik in algemeenheid kan vertellen over de praktijk. Mocht u andere vragen hebben dan kunt u deze vragen stellen door het contactformulier in te vullen en versturen.

 

Naar contactformulier